Малчуганите от детска градина Валентина Терешкова представиха мюзикъла Пепеляшка.Благотворителната  акция

...
Малчуганите от детска градина Валентина Терешкова представиха мюзикъла Пепеляшка.Благотворителната  акция
Коментари Харесай

Деца играха за малкия Митко /МНОГО СНИМКИ/

Малчуганите от детска градина " Валентина Терешкова " показаха мюзикъла " Пепеляшка ".Благотворителната  акция има за цел   помогне на дребния Митко да оздравее. До този миг са събрани 2010 лева от билетите за концерта довечера, 160 лева от капачките,които децата от детското заведение събраха и оке 400лв от учебно заведение " Любен Каравелов ". Таткото на Митко ме попита дали тази есен ще го приемем в нашата детска градина. Това причупи нещо в мен и с сътрудниците взехме решение да създадем благотворителен театър,за да му помогнем,заяви Живка Спасова, шеф на ОДЗ " Валентина Терешкова ". Майката на детето Пепи със сълзи на очи благодари на всички да положителното дело и за това,че учат децата си да вършат добрини. Малкият Митко пък помаха на публиката от сцената. 

А малчуганите по трогателен метод пресъздадоха приказката за Пепеляшка.  Те са порезен път демонстрираха,че с изключение на положителни сърца,притежават и доста гений.Костюмите и декорите също бяха изпипани да най-малка детайлност.

По време на концерта стана ясно, че дарения за Митко са създали кмета на община Пазарджик Тодор Попов и архиерейският наместник Константийски свещеник Яков, като преди да бъдат отворени пликовете набраната сума доближи над 3 хиляди лв..

Мероприятие бе и свършек на честванията  на 180-годишнина от основаването на църквата " Света Богородица ".

През декември предходната година малчуганите от детска градина " Валентина Терешкова " се включиха сърцато в нова благотворителна демонстрация. Хлапетата дружно с учителите си и управлението на детското заведение  организираха концерт, отдаден на 180-годишнината от основаването на църквата " Света Богородица " и сбраха повече от хиляда лв. за реновирането на храма. Малките ученици на ОДЗ " Валентина  Терешкова " показаха  мюзикъла " Снежната кралица " по Ханс Кристиян Андерсен. Водена от дребните артисти, публиката се наслаждения на един актуален прочит на остарялата, само че позабравена история за Кай и Герда и за страшната мощ на Снежната кралица.

Димитър Ганев е роден  с диагноза „ Синдром на Аперт ”. Той е третото българско дете с това заболяване, наричано Болестта на счупените кукли – генетично заболяване, което се показва с типичните малформации на черепа, лицето и крайниците, с други думи казано в из­к­ри­ве­ни кос­ти на че­ре­па, на пръс­ти­те на кра­ка­та и ръ­це­те.  

Номера на банковата сметка на Митко е: 
Банка ДСК
BG81STSA93000023542472
Титуляр: Димитър Борисов Ганев
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР